20 april 2024
lördag, 08 mars 2014 16:27

Möller & Partners investerar på Rindö

Skrivet av 
alt

Möller & Partners M&P  Property Invest investerar i Rindö Hamn i nordöstra Stockholm.


Vasallen säljer mark i Rindö Hamn till M&P Property Invest som förvaltas av Möller & Partners.  Affären avser bostadsbyggrätter med havsutsikt i Vaxholmsidyllen Rindö Hamn, där Vasallen sammanlagt uppför omkring 450 bostäder.

 

Möller & Partners markförvärv i Rindö Hamn innebär att 33 nya bostadsrätter ska uppföras på området. Genom affären stärker företaget sin portfölj i Stockholmsregionen, samtidigt som Vasallens fastighets-utvecklingsprojekt fortsätter sin goda utveckling.

 

– Vi är sedan förra året inne i en väldigt positiv fas för områdets utveckling. Detaljplanen för en del av utbyggnaden i Rindö Hamn har nu vunnit laga kraft och vi har även hunnit sälja kvarter med byggrätter till Besqab. Samtidigt har vi byggstartat vårt andra bostadsrättsprojekt Grisselmaren 2 med hittills 60 procent av lägenheterna sålda. Att Möller & Partners nu också väljer att investera i vårt område ger oss ytterligare vind i seglen, säger Leif Rytter, vd på Vasallen.

 

Möller & Partners kommer att meddela säljstart för lägenheterna under våren och byggstart när tillfredsställande försäljningsgrad nåtts. Bolaget ser positivt på utsikterna för projektet och tror på ett tillskyndande av presumtiva köpare inom kort.

 

– Vi tycker att nordöstra Stockholm är ett intressant område för bostadsutveckling och att Rindö Hamn har väldigt många goda kvaliteter. Regementsområdets utveckling har kommit igång och ser ut att accelerera i takt med att allt fler bosätter sig där. Förvärvet ligger i linje med vår strategi att förvärva fastigheter med utvecklingspotential, säger Christian Ekberg, investeringsansvarig på Möller & Partners.