20 april 2024
onsdag, 05 mars 2014 20:42

Bo i Väsby bygger i Fyrklövern

Skrivet av 
alt
Arne Månsson, vd för Bo i Väsby.

 

Upplands Väsby kommun har ingått avtal med Bo i Väsby AB om att bygga bostäder i området Fyrklövern intill Väsby Centrum. Avsikten är att bygga student- och ungdomslägenheter. I linje med kommunens prisbelönta stadsutveckling Väsby Labs planerar Bo i Väsby att satsa på nya innovativa inslag med grön odling både horisontellt och vertikalt, orangeri och ny energiteknik.

 

Målet är att bygga omkring 90 hyreslägenheter varav ungefär 70 kommer bli lägenheter lämpade för studenter eller som förstaboende för ungdomar. Den tilltänkta platsen ligger i hörnet Husarvägen-Drabantvägen. I samma område har kommunen tidigare tecknat ytterligare fyra företag, nämligen Senior Trygg Fastighetsfond, TB-Exploatering och Brabo och Svenska Hyreshus.

 

– Vi ser fram emot att få förverkliga ett antal förslag som växt fram under Väsby Labs dialogen med medborgarna. Vi analyserar bland annat att möjliggöra odling och att skapa ovanliga gemensamma lokaler, till exempel i form av ett orangeri säger Arne Månsson, vd för Bo i Väsby.

 

Fyrklövern ligger direkt söder om Väsby Centrum. Genom rivning av gamla gymnasieskolan, samt modernare utnyttjande av ytor, skapas utrymme för 1 600 nya bostäder, arbetsplatser och nya gröna ytor.