25 april 2024
torsdag, 27 februari 2014 22:58

ByggVesta byggstartar i Bagarmossen

Skrivet av 
alt

ByggVesta och Grön Bostad bygger 32 lägenheter i kv Proberaren, som

ligger 500 m från Bagarmossens tunnelbanestation. 300 m från tomten

breder Nackareservatet ut sig. Arkitekter & bild: Kirsh+Dereka

 

Den 3 mars tar ByggVesta och Grön Bostad tillsammans med Stockholms stadsbyggnads- och idrottsborgarråd Regina Kevius det första spadtaget för ett nytt hyresrättsprojekt om 32 energisnåla lägenheter på Emågatan 112 i Bagarmossen. Söder om söder, i ett naturskönt läge med Nackareservatet bara 300 meter från tomten, byggs det nya kvarteret Proberaren.

 

Nybyggnation på denna adress har planerats länge utan att kunna genomföras förrän nu.

 

– Proberaren är ett relativt litet projekt för att vara hyresrätter, där ByggVesta tagit över stafettpinnen efter två tidigare byggherrar som inte fått ihop projektekonomin för en så liten tomt. Nu visar vi att vi får ihop en god gestaltning med hög energieffektivitet och en bra kostnadsnivå även i liten skala. Det finns potential även i de relativt sett något mindre tomter som finns att utveckla i storstadsnära läge, säger Lars Gärde, projektledare på ByggVesta.

 

Proberaren blir ett långsiktigt hållbart enligt ByggVestas välbeprövade koncept Egenvärmehus. Lägenheterna planeras att förmedlas via Stockholms bostadsförmedling och ByggVestas bostadskö, med inflyttning till sommaren 2015. Till största del utgörs lägenheterna av 2:or och 3:or.