20 april 2024
tisdag, 04 februari 2014 19:03

Oscar Properties offentliggör prospekt

Skrivet av 
alt
Oscar Engelbert, vd Oscar Properties.

 

Som Fastighetsaktien tidigare rapporterat har Oscar Properties Holding AB planer på en börsnotering. Styrelsen har nu ansökt och erhållit godkännande, under förutsättning att spridningskravet uppfylls, om upptagande till handel av bolagets stamaktier på Nasdaq OMX First North Premier.

 

Aktier i Oscar Properties erbjuds allmänheten i Sverige och till institutionella investerare. Erbjudandet omfattar högst 10 miljoner stamaktier, motsvarande 35,6 procent av antalet stamaktier i bolaget efter erbjudandet, varav högst 4 153 333 avser nyemitterade stamaktier erbjudna av Bolaget och högst 5 846 667 avser befintliga stamaktier erbjudna av huvudägaren Oscar Engelbert.

 

Priset i erbjudandet har fastställts till 30 kr per stamaktie, vilket gör att det totala värdet av erbjudandet uppgår till 300 Mkr (330 Mkr om övertilldelning utnyttjas till fullo).

 

Vid full teckning av de nyemitterade stamaktierna värderas Oscar Properties stamaktier till 842 Mkr.

 

Anmälningsperioden i Erbjudandet till allmänheten i Sverige förväntas pågå 5 februari - 12 februari och för institutionella investerare 5 februari - 13 februari. Beräknad första handelsdag med bolagets stamaktier är den 17 februari under kortnamnet "OP".