20 april 2024
fredag, 31 januari 2014 16:26

Fem nya till Port 73

Skrivet av 
alt
Port 73 i Haninge växer. Foto: Pixprovider

 

Atrium Ljungbergs handelsplatsen Port 73 i Haninge fortsätter att utvecklas starkt. Ifjol ökade antalet besökare med över 40 procent jämfört med 2012 och framgångarna har lockat flera större kedjeföretag och lokala aktörer att etablera sig, bland dem Willys, modekedjan Lager 157, Arken Zoo samt ett antal restaurang- och kafékoncept. Under första kvartalet ansluter ytterligare fem hyresgäster.

 

Nyligen öppnade Nordic Wellness ett träningscenter på 2 500 kvm, och senare i slutet av februari etablerar SmartEyes en glasögonbutik i området. Därefter följer Honeycomb (frusen yoghurt), Partyland (festtillbehör och utklädningskläder) och SEQRET (mode för kvinnor). Samtliga butiker och serviceverksamheter tillför ett sortiment av varor och tjänster som inte funnits i Port 73 tidigare.

 

 – Vi märker en ökad efterfrågan på lokaler och har nu så gott som fullt uthyrt. Det större utbudet har också lockat allt fler besökare. Det här visar att vår satsning att utveckla Port 73 till en regional handels- och mötesplats är rätt och att området har stora möjligheter att fortsätta växa, säger Chris Helin, marknadsområdeschef för Port73.

 

Atrium Ljungberg vill stegvis fortsätta utveckla Port73 till en levande och attraktiv stadsdel som växer ihop och blir en naturlig del av Haninges stadskärna. Utöver mer handel, kultur och service där det i dagsläget finns en gällande detaljplan vill bolaget sikt addera bostäder i anslutning till handelsplatsen.