25 april 2024
onsdag, 29 januari 2014 18:40

Huddinge ökar till 5 250 nya bostäder

Skrivet av 
alt

Tomas Hansson (KD), kommunalråd i Huddinge.

 

För att möta Huddinge kommuns växande befolkning planerar kommunen för ett bostadsbyggande på 5 250 nya bostäder de närmaste fem åren. Det framgår av den projektplan som kommunstyrelsen behandlade i måndags. Jämfört med den tidigare planen innebär det en ökning med mer än 1 500 bostäder för samma tidsperiod. Drygt 70 procent av bostäderna planeras i flerbostadshus och knappt 30 procent i småhus. Cirka 2 300 av bostäderna blir hyresrätter.

 

– Det är en offensiv projektplan med höga ambitioner. Vi har ökat volymen i många bostadsprojekt vilket vi räknar med ska förbättra förutsättningarna för att de också genomförs, samtidigt som vi tillfört några nya. Vi planerar nu för mer än 1 300 student- och ungdomsbostäder, vilket skapar bättre förutsättningar för unga att komma in på bostadsmarknaden, säger Tomas Hansson (KD), kommunalråd och ordförande för samhällsbyggnadsnämnden.

 

Förutom nya bostäder har också planer på förskolor, skolor och handel tillkommit, bland annat i Huddinge centrum och i Kungens kurva.