Skriv ut denna sida
måndag, 20 januari 2014 19:05

Stockholmskonjunkturen: Högsta tillväxttakten sedan 2010

Skrivet av 
alt

Olle Zetterberg, vd Stockholm Business Region.

 

Stockholm visar ett starkt tredje kvartal. Försäljningen i privat sektor når den högsta tillväxttakten sedan 2010 samtidigt som lönesumman fortsätter att växa. Även befolkningen och bostadsbyggandet ökar. Det framgår av den senaste rapporten Stockholmskonjunkturen från Stockholm Business Region.

 

Omsättningen i privat sektor ökade under tredje kvartalet 2013 med 4 procent i länet och med 10 procent i staden jämfört med föregående kvartal. I övriga landet ökade omsättningen med 3 procent. Under samma period påbörjades byggandet av 1 991 lägenheter, varav 1 154 i Stockholms stad. Det motsvarade en ökning med närmare 30 procent i både staden och länet jämfört med samma kvartal föregående år. I övriga landet ligger motsvarande ökning på 5 procent.

 

Arbetsmarknaden i Stockholm fortsätter framåt. Både antalet sysselsatta och antalet lediga jobb ökar. Samtidigt stiger arbetslösheten på grund av den stora inflyttningen till regionen. Antalet sysselsatta i länet ökade med 2,2 procent och i staden 4,7 procent. I övriga landet ökade sysselsättningen med 0,7 procent.

 

– Stockholm fortsätter att utvecklas positivt med en stark försäljningstillväxt. Det är särskilt glädjande att sysselsättningen stiger samtidigt som antalet konkurser når de lägsta nivåerna på flera år, säger Olle Zetterberg, vd Stockholm Business Region.

Senaste från Redaktionen