16 april 2024
torsdag, 05 december 2013 19:32

Bonnier säljer bostäder vid Hornstull

Skrivet av 
alt

Via en tredimensionell fastighetsbildning har Bonnier Fastigheter sålt 103 bostäder i Hornstull.

 

alt

Tomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter. Foto: Cato Lein.

 

Bonnier Fastigheter har sedan 2008 arbetat med ett stort stadsutvecklingsprojekt i Hornstull i Stockholm. Projektet slutfördes genom öppnandet av den 11 000 kvm stora handelsplatsen i april i år. Utöverhandelsplatsen innefattade projektet, två nya torg, en uppgraderad tunnelbanestation, cirka 14 000 kvm moderna kontor samt förbättrad tillgänglighet genom ett nytt övergångsställe och ny access till Högalidsspången.

 

I samband med utvecklingen genomförde Bonnier Fastigheter även en tredimensionell fastighetsbildning där bostadsdelen separerades i en egen fastighet som nu säljs till hyresgästerna.       

 

Fastigheten omfattar 7 800 kvm och innehåller 103 bostäder.  Köpeskillingen motsvarar en direktavkastning om 1,76 procent. Rådgivare har varit Tenzing och Kilpatrick Stockton för säljaren samt Ramberg Advokater för köparen.

 

– Redan 2008 när vi förvärvade fastigheten så fanns ett stort intresse från hyresgästerna att förvärva sina bostäder. Då vår affärsidé är fokuserad på kommersiella fastigheter så känns det mycket tillfredsställande att vi på detta sätt kan fortsätta utveckla kontoren och handelsplatsen i Hornstull samtidigt som vi kan tillmötesgå de boendes önskan att få äga sitt boende, säger Tomas Hermansson, vd på Bonnier Fastigheter.