18 april 2024
tisdag, 05 november 2013 11:48

Meyer blir vd för WSP. Han ersätts av Ringdahl som vd för Tengbom

Skrivet av 
alt

                                                                                                         

Magnus Meyer (bilden t v) har utsetts till ny vd för WSP Sverige AB. Meyer, som är vd för Tengbomgruppen, tillträder sin nya befattning i mars 2014.

Under Meyers ledning har Tengbomgruppen vuxit till ett av de ledande arkitektföretagen i Skandinavien eftersom bolaget under de senaste åtta åren vuxit från 100 till 600 medarbetare.

– WSP är en av marknadens starkaste teknikkonsultbolag med den expertkompetens och erfarenhet som krävs för att möta en allt tuffare konkurrens, inte minst från utländska aktörer. Jag ser fram emot att få vara med och utveckla WSP för att leda företaget mot fortsatta framgångar, säger Magnus Meyer.

Meyer har en civilingenjörsexamen från KTH och han avlade en teknologie licentiatexamen i Byggande och Informationsteknologi 1994. Efter några år som teknisk attaché i Los Angeles återvände han till Sverige för att verka som affärsområdeschef på Ljungberggruppen. Under åren 2000-2005 var han ansvarig för förvaltning och affärsutveckling inom GE Real Estates nordiska verksamhet.

 

Rikard Appelgren, som för närvarande är vd för WSP Sverige AB och för WSP Europe AB, lämnar i mars 2014 vd-ansvaret för Sverige för att fortsätta arbeta som vd för WSP Europe AB.

 

Bo Ringdahl blir ny vd för Tengbom

Bo Ringdahl (bilden t h) har utsetts till ny vd för Tengbom. Han tillträder sin nya befattning den 1 december 2013 och han efterträder Magnus Meyer som blir ny vd för WSP Sverige.

 

Ringdahl kommer närmast från posten som vd för IT- och managementkonsultbolaget HiQ Stockholm AB.

 

Bo Ringdahl, f. 1959, är universitetsutbildad inom företagsekonomi, juridik och ledarskap. Under sjutton år har han haft ledande befattningar inom börsnoterade HiQ, varav under de senaste sju åren som vd för HiQ Stockholm AB.

 

– Rekryteringen av Bo Ringdahl är ett viktigt steg på vägen i Tengboms fortsatta utveckling. En gedigen erfarenhet inom konsultbranschen i kombination med en bakgrund som framgångsrik vd för en stor organisation gör Bo Ringdahl mycket lämpad som vd. Därutöver har Bo, som under en tid verkat som styrelseledamot i Tengbomgruppen, insikt och kunskap om bolaget och arkitektbranschen. Vi i styrelsen är övertygade om att Bo tillsammans med Tengboms kunniga medarbetare har goda förutsättningar att vidareutveckla och stärka bolagets marknadsposition, säger Tengbomgruppens styrelseordförande Håkan Bryngelson.

 

Bo Ringdahl, säger i en kommentar till utnämningen:

– Tengbom har haft en god tillväxt under senare år och hämtat hem nomineringar och priser i flera prestigefyllda internationella arkitekttävlingar Det är en spännande möjlighet att tillsammans med organisationen vidareutveckla affärskonceptet för Tengbom, bland annat i form av långsiktiga relationer med existerande och nya kunder, och leda ett av Nordens ledande arkitektbolag upp till nästa nivå.