20 april 2024
måndag, 04 november 2013 20:47

Platzer växer genom förvärv

Skrivet av 
alt

Platzer har avtalat med Skanska om förvärv av Gullbergsvass 5:26 på Kilsgatan 4 Göteborg.

 

Som ett led i Platzers planerade börsintroduktion och planerade tillväxt  har bolaget tecknat villkorade överlåtelseavtal att förvärva fastigheterna Gullbergvass 5:26 i Göteborg, mera känd som Tennet, samt Tingstadsvassen 3:8, mera känd som Centrumhuset vid Hjalmar Brantingplatsen på Hisingen. Säljare av Tennet är Skanska Fastigheter Göteborg till ett bedömt underliggande fastighetsvärde om cirka 630 Mkr, medan Centrumhuset säljs av AxFast, med Newsec som rådgivare, i en bolagsaffär om 166 Mkr.

 

Tennet, som består av 16 700 kvm lokalyta, säljs innan den är fullt uthyrd och helt färdigutvecklad. Parterna skall tillsammans under 2014 hyra ut tomma lokaler och Skanska skall även färdigställa erforderliga hyresgästanpassningar.

 

– Platzer sålde delar av fastigheten till Skanska för fyra år sedan och var med vid uppstarten av projektet. När fastigheten nu snart är helt färdigutvecklad och fullt uthyrd kommer där att stå en toppmodern kontorsbyggnad med högsta miljöklassificering, LEED Platinum. Med förvärvet lägger vi till ytterligare en fastighet i vårt centrala bestånd i ett av Göteborgs mest attraktiva kontorslägen, säger P-G Persson, vd för Platzer.

 

Centrumhuset på Hisingen har en uthyrningsbar yta om 4 800 kvm och ett strategiskt läge för handel i nära anslutning till Hisingens viktigaste knutpunkt för kollektivtrafik.

 

– Med detta förvärv stärker vi våra positioner i Backaplan, som är ett av Göteborgs mest spännande utvecklingsområden, säger P-G Persson.