19 april 2024
måndag, 09 september 2013 18:37

Sveafastigheter köper för 400 Mkr från CBRE Global Investors

Skrivet av 
alt

ICA hyr 32 procent av ytorna i portföljen som Sveafastigheter köper av CBRE.

 

Sveafastigheter Fund III har tillsammans med Scius Partners köpt en portfölj bestående av 32 dagligvarubutiker av CBRE Global Investors. Fastigheternas hyresgäster är företrädesvis Coop och ICA och merparten av butikerna finns i mellersta och södra Sverige. Den totala uthyrbara arean uppgår till cirka 48 800 kvm och det underliggande fastighetsvärdet är cirka 400 Mkr.

 

Målet är att under hösten utöka portföljen genom tilläggsförvärv och skapa en geografiskt diversifierad portfölj med ett långt och stabilt kassaflöde. I Finland äger Sveafastigheter Fund III sedan tidigare en motsvarande portfölj med en uthyrbar area om 90 000 kvm.

 

– Dagligvaruhandelssegmentet är mycket intressant och vi är nöjda över förvärvet av den här portföljen. Vår målsättning är att under det kommande året öka portföljstorleken genom ytterligare förvärv av fler butiker. Vi är också glada över att kunna genomföra förvärvet med Scius Partners, som vi har haft ett nära samarbete med under en längre tid, säger Johanna Skogestig på Sveafastigheter.

 

Wistrand Advokatbyrå har varit köparens legala rådgivare och Nordier Property Advisors har varit säljrådgivare åt CBRE Global Investors.