23 februari 2019
torsdag, 15 augusti 2013 15:58

Börthas lämnar Tengbom för Scheiwiller Svensson

Skrivet av 
alt

 

                                                                                                                               

Scheiwiller Svensson Arkitektkontor vässar sin kompetens inom Leisure & Retail. Senaste rekryteringen är den erfarne inredningsarkitekten Anders Börthas (bilden ovan), som efter två års gästspel på Tengboms Arkitektkontor nu kommer tillbaka till Scheiwiller Svensson.

 

– Det här känns riktigt spännande, säger Anders Börthas, utbildad på Konstfack i Stockholm. Jag är laddad med nya erfarenheter och när jag fick höra talas om Scheiwiller Svenssons storsatsning inom affärsområdena leisure och retail var det ett tåg som jag inte ville missa.

 

Anders Börthas har under sin tid på Tengbom ansvarat för design och utförande av Googles huvudkontor i Sverige (det första LEED Commersial Interiors Gold-klassade projektet i Europa), Public Hotell i Stockholm samt inredningen av den nya foodcourten i Ikano Gallerian, Umeå. Han har under denna tid även varit miljöansvarig för kontorets inredningsavdelning

 

– Vi skapar nu en grupp av medarbetare med stor förståelse för handel och viktigast av allt – vad som får den att ticka, berättar Simon Scheiwiller som ansvarar för segmenten.

 

– Scheiwiller Svensson har idag en bra storlek, fortsätter han. Vi är stora nog för att kunna ta oss an det komplexa men samtidigt små nog för att bry oss om det lilla.

 

Sammantaget har Scheiwiller Svensson stärkt sin kompetens inom segmentet med fyra nya medarbetare bara i år.

 

Kontoret som bland annat ligger bakom ombyggnaden av Kista Galleria ansvarar idag för samtliga av den spanska modejätten Inditex nyetableringar i Skandinavien. Nästa öppning som ligger i pipeline är för Zara Home som kommer att inviga sin första butik i Sverige på Birger Jarlsgatan i Stockholm i september månad.