19 april 2024
onsdag, 03 april 2013 20:22

Riksbyggen ska bli mer drivande med Jaensson

Skrivet av 
alt

 

 


                                                                                             

Som en del i arbetet med att bli mer drivande i bostadsdebatten har Riksbyggen anställt Lotta Jaensson, bilden ovan, som bostadspolitisk expert och medieansvarig, Hon ska verka med de frågor Riksbyggen driver ur ett medlems- och samhällsperspektiv.

 

Lotta Jaensson har tio års erfarenhet av både bostadspolitiska frågor och byggbranschen. Hon har varit projektledare i nätverket jagvillhabostad.nu där hon fick möjlighet att påverka debatten om bostadsbrist för unga. Hennes insats blev uppmärksammad och år 2005 blev Lotta erbjuden en roll som nationell bostadssamordnare och särskild utredare av dåvarande samhällsbyggnadsminister Mona Sahlin.

 

Efter regeringsskiftet fortsatte Jaensson sin karriär på Skanska där hon arbetade med upprustningsåtgärder för miljonprogrammet och sedan på Peab där hon arbetade med kommunikationsfrågor.

 

– Det som känns roligast med att arbeta i Riksbyggen är att jag får använda mig av mina tidigare erfarenheter till att driva frågor som är viktiga för Riksbyggen och som engagerar mig, exempelvis bostadsbristen, en hållbar samhällsutveckling och upprustningen av miljonprogrammet. Dessutom är det spännande att vara en del av kooperationen i stort och få samarbeta med andra organisationer i internationella frågor, säger Lotta Jaensson.