18 april 2024
tisdag, 04 december 2012 20:21

Diligentia köper av Besqab Uppsala

Skrivet av 
alt
Diligentia köper fastigheten Fålhagen 68:2 i Uppsala av Besqab.

 

Diligentia köper fastigheten Fålhagen 68:2 i Uppsala av Besqab. Fastigheten, som omfattar 1 200 kvm, byggdes 2010 och inrymmer bostäder och ett LSS-boende med Uppsala kommun som hyresgäst. Förvärvet kompletterar Diligentias befintliga bestånd i Uppsala med bostäder och kommersiella fastigheter, som bland annat innefattar S:t Per-gallerian i centrum.

 

– Att vi redan har ett bestånd i Uppsala och en duktig förvaltning på plats innebär fördelar både för oss och våra nya hyresgäster, säger Åke Pettersson, chef för affärsutveckling på Diligentia.

 

För Besqabs del passar försäljningen väl in i bolagets strategi att satsa på projektutveckling av nyproducerade bostäder samt uppförande av nya äldreboenden.

 

– Vi säljer fastigheten för att investera och fortsätta växa i utveckling av bostäder och äldreboenden. Det känns bra att sälja fastigheten till Diligentia som vi ser som en långsiktig och seriös ägare som redan finns på orten med förvaltande organisation, säger Bo Björfors, affärschef fastighetsutveckling på Besqab.