25 april 2024
måndag, 08 oktober 2012 19:06

Familjebostäder och JM bygger 450 bostäder i Älvsjö

Skrivet av 
alt
Kvarteret Sandeletten 1 i Ericssons gamla fabriksområde i Älvsjö ska byggas om till 450 bostäder.

 

Familjebostäder och JM har beslutat att gemensamt köpa en kontorsfastighet som ska byggas om till bostäder. Det blir 150 hyreslägenheter och 300 bostadsrätter med inflyttning år 2016. Det gemensamma projektet är fastigheten kv Sandaletten 1 som ligger i L M Ericssons gamla fabriksområde i Älvsjö i södra Stockholm. Fastigheten säljs av Fastighets AB Utforskaren som förvaltas av Valad Sweden.

 

– Det nya kvarteret blir ett rejält tillskott och komplement till Familjebostäders två nybyggda fastigheter i Älvsjö centrum. Den ena hade inflyttning i våras och den andra är färdig i juni nästa år. Med Sandaletten kommer Familjebostäder ha 350 nyproducerade hyreslägenheter i Älvsjö, säger Jonas Nilsson, ordförande Familjebostäder.

 

För JMs del, som står för två tredjedelar av förvärvet, uppgår affären till 106 Mkr.  Tillträde och betalning är beräknat till januari 2013. Detaljplanearbete pågår sedan ett år tillbaka och beräknas vara färdigt under 2014.

 

– Förvärvet stärker JMs förutsättningar att fortsatt vara med och utveckla Stockholms södra delar där efterfrågan på bostäder är stor. Fastigheten har ett mycket attraktivt läge med närhet till kommunikationer och grönområden. Samarbetet med Familjebostäder är mycket positivt då vi kompletterar varandra i området genom en blandning av upplåtelseformer, säger Pär Vennerström, regionchef JM.