18 april 2024
torsdag, 30 augusti 2012 19:00

Wallenstam bygger 1 000 lägenheter åt Uppsala kommun

Skrivet av 
alt
Efter avtalet om 1 000 bostäder åt Uppsala kommun
har Wallenstam hissat flaggan.

 

Wallenstam har undertecknat en avsiktsförklaring med Uppsala kommun för nyproduktion av cirka 1 000 lägenheter under en femårsperiod. Överenskommelsen innebär att Uppsala kommun ska verka för att på kommunens mark erbjuda Wallenstam tomter med byggrätter för nyproduktion av lägenheter och då främst hyresrätter. Avsiktsförklaringen är villkorad av beslut i kommunfullmäktige.


Wallenstams nybyggnation ska stödja Uppsalas fortsatta utveckling som en hållbar och attraktiv stad på lång sikt. Områden som Östra Sala backe och Rosendal utgör några av flera viktiga utbyggnadsområden i avsiktsförklaringen.


– Uppsala växer med cirka 3 000-4 000 invånare per år men bostadsproduktionen hänger inte riktigt med. Därför känns det oerhört positivt att vi nu tecknat denna avsiktsförklaring med Wallenstam, säger Fredrik Ahlstedt, kommunstyrelsens ordförande.


I en kommentar säger vd Hans Wallenstam att bolaget ser fram emot att bidra med nya energieffektiva bostäder och hållbar stadsutveckling i Uppsala. Han fortsätter:

– Trots att statistiken för byggandet generellt är svag i Sverige ser vi för egen räkning ingen avmattning. Vi satsar främst på hyresrätter och har nu drygt 780 lägenheter i produktion och beräknar byggstarta ytterligare drygt 1 400 lägenheter under 2012 och 2013.