20 juli 2019
fredag, 30 september 2016 16:21

Framtiden beslutade om 1.150 nya bostäder

Skrivet av 
alt
Lars Johansson (S), styrelseordförande i Förvaltnings AB Framtiden.

 

Styrelsen för Förvaltnings AB Framtiden har under fredagen beslutat godkänna fem investeringsbeslut gällande nyproduktion i fem områden, vilket innebär att det ska byggas 1.150 nya bostäder i Göteborg.

 

Investeringsbesluten avser 369 hyresrätter i Uggleberget i Hovås, 150 hyresrätter i Tynnered, en markaffär som ger 220 hyres- och bostadsrätter i Gamlestaden kvarteret Makrillen, 260 hyres- och bostadsrätter i Selma stad på Hisingen samt 150 hyresrätter vid Titteridamm i Angered.

 

– Med de här besluten visar vi att Framtidenkoncernen tar sitt ansvar som den ledande aktören på Göteborgs bostadsmarknad när det gäller att producera hyresrätter. Nu är vi igång på allvar och ökar takten för nyproduktionen vilket känns riktigt bra, säger Lars Johansson (S), styrelseordförande i Förvaltnings AB Framtiden.

 

Utöver att öka takten i bostadsbyggandet fokuserar Framtidenkoncernen under de närmaste åren på tre områden på att renovera så att hyresgästerna har råd och möjlighet att bo kvar samt att bidra till en stad där alla får plats – bland annat genom att fokusera på lägre hyror i samspel med bra kvalitet, bättre sammanhållande och tryggare bostadsområden och en ökad närvaro och ett ökat engagemang i koncernens sex utvecklingsområden.