25 april 2024

Välkomna hyresrätter i Lindhagsskrapan

  • PDF
lindhagsskrapen_gustav_kaijser
Lindhagensskrapan. Foto: Gustav Kaiser

Sveriges högsta nyproducerade hyresbostadshus står snart färdigt för inflyttning. Projektet har bästa läge i den nya stadsdel som växer fram på nordvästra Kungsholmen i Stockholm. Stadens finansborgarråd Sten Nordin (M) ledde idag en förhandsvisning av Familjebostäders nya fastighet Lindhagsskrapan, med 75 meter hyresrätter i 24 våningsplan.

Medverkande därutöver var Familjebostäders styrelseordförande Jonas Nilsson, Ingvar Andreásson, teknikchef på Familjebostäder samt Lars Bergman, vd på Värmdö Byggentreprenader AB. Arkitekten Alessandro Ripellino från Rosenbergs Arkitekter fanns även på plats.

En förhandsvisning för allmänheten ska hållas lördagen den 24 september. Mellan klockan 12.00-16.00 hålls Lindhagsskrapan öppen för besökare som vill se utsikten i de två lägenheter som ligger högst upp på 23:e och 24:e våningen. Den ena är en etagelägenhet om 135 kvm, medan den andra är en trerummare på 82 kvm.

Högst upp finns även en takterrass som de blivande hyresgästerna kan nyttja. Under dagen går även Lindhagsskrapans trapprace av stapeln - en tävling där den som springer upp för alla trapporna på snabbast tid vinner.

familjebostader_utsikt
Prov på utsikt från Lindhagensskrapan. Foto: Gustav Kaiser

Senast uppdaterad 2011-09-23 14:02